ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Posted by lykofron στο 08/06/2010

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στον Μεσαίωνα σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Για να ξεφύγει από τον μεσαίωνα πρέπει να αποσυνδεθεί από την ορθοδοξία και τα συνεπαγόμενα αυτής. Συγκεκριμένα πρέπει:

1) Να καταργηθούν όλες οι θρησκευτικές αργίες και να καθιερωθούν ως αργίες, εκτός από τις εθνικές εορτές που είναι ήδη καθιερωμένες, και εορτές για σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής ιστορίας π.χ. προς τιμή των θερμοπυλομάχων, για την νίκη των Αθηναίων κατά των Περσών κλπ

2) Να καταργηθούν όλες οι συμμετοχές της «εκκλησίας» σε δημόσιους χώρους που δεν έχουν σχέση με θρησκευτικές τελετές όπως: 0 αγιασμός στη αρχή κάθε σχολικού έτους, 0 αγιασμός κατά την έναρξη των εργασιών στη Βουλή, Η ορκωμοσία κάθε νέας κυβέρνησης ενώπιον του Ευαγγελίου, Η ορκωμοσία ενώπιον του Ευαγγελίου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

3) Η ανάρτηση εικόνων και συμβόλων της ορθοδοξίας στις αίθουσες των δικαστηρίων και των σχολείων, στα γραφεία των δημοσίων υπηρεσιών κλπ,

4) Η κατάργηση οργανικών θέσεων κληρικών στον Στρατό και την Αστυνομία στα νοσοκομεία τις φυλακές κλπ.

5) Το μάθημα των θρησκευτικών να μετατραπεί σε μάθημα διδασκαλίας όλων των θρησκειών, χωρίς καμία ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία και παράλληλα να παύσει η χειραγώγηση των μαθητών από τους εκπροσώπους της Ορθοδοξίας.

6) Να παύσει η επίσημη συμμετοχή κρατικών υπαλλήλων, αστυνομικών και στρατιωτικών με την ιδιότητά τους αυτή θρησκευτικές εκδηλώσεις (λιτανείες, δοξολογίες κλπ). Η τυχόν συμμετοχή τους να γίνεται μόνον υπό την ιδιότητα του πολίτου.

7) Να προβλέπεται υποχρεωτικά ο πολιτικός γάμος, ενώ ο θρησκευτικός να είναι προαιρετικός. Η ονοματοδοσία των παιδιών να γίνεται υποχρεωτικά στο ληξιαρχείο και η βάπτιση να είναι προαιρετική. Το ανάλογο να ισχύσει για τις κηδείες κλπ

8) Να έχουν το δικαίωμα όλες οι θρησκείες να ανεγείρουν ναούς και ευκτήριους οίκους χωρίς να ζητούν άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων και τα ιερατεία όλων των θρησκειών να είναι ισότιμα.

9) Το δε Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να γίνει μόνον Υπουργείο Παιδείας.

10) Να διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου. Οι κληρικοί της κάθε θρησκείας θα συντηρούνται από τις εισφορές των πιστών τους.

11) Να περιέλθει στον λαό όλη η εκκλησιαστική περιουσία.

12) Να καταργηθούν όλοι οι μεταξικοί νόμοι υπέρ της ορθοδοξίας π.χ. νόμος που απαγορεύει τον προσηλυτισμό και γενικά όλοι οι νόμοι που αφορούν την διοίκηση της ορθοδοξίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: