ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων

ΑΥΡΟΚΡΑΤΩΡ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ο μέγας σφαγέας των Ελλήνων

Posted by lykofron στο 10/06/2010

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους σφραγισθέντες Έλληνες της Θεσσαλονίκης απο τον Θεοδόσιο τον λεγόμενο «Άγιο» και «Μέγα» στις 4 Απριλίου 2009. Όμως η ορθοδοξία τον ονόμασε μέγα και άγιο και ύστερα σου μιλάνε για «ελληνοχριστιανικό» πολιτισμό!  Λεπτομέρειες στο: http://ermionh.blogspot.com/2009/03/4-2009.html

Μία ιστορική αναδρομή

Στις 27 Φεβρουαρίου του +380 ο Αυτοκράτωρ Φλάβιος Θεοδόσιος απαγόρευσε σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία όλες τις θρησκείες πλην της Χριστιανικής. Όλοι οι μη χριστιανοί χαρακτηρίζονται στο εξής «σιχαμεροί, αιρετικοί, μωροί και τυφλοί».

Τον Δεκέμβριο του +390 ο Γότθος στρατηγός Βοθέριχος, αρχηγός της Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί να επιβάλλει τον εκχριστιανισμό των Ελλήνων κατοίκων της πόλεως. Αποτέλεσμα, η εξέγερση του λαού που προσπαθούσε απεγνωσμένα να διατηρήσει την ταυτότητά του. Η Γοτθική φρουρά της πόλεως στην αρχή αιφνιδιάστηκε και πολλοί αξιωματικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ο Θεοδόσιος πληροφορείται το συμβάν και με δόλιο τρόπο, τάχα για να εξευμενίσει τα οξυμένα πνεύματα, καλεί τον λαό της πόλεως στον Ιππόδρομο, για να παρακολουθήσουν την ιπποδρομία. Εκεί μέσα, μόνο σε τρεις ώρες, κατασφάζει με την βοήθεια των Γότθων 7.000 πολίτες, σύμφωνα με τον ιστορικό Θεοδώρητο, ενώ κατά τον Κεδρηνό, τον Θεοφάνη και άλλους, ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τις 15.000. «Τους θέρισαν όλους», γράφει ο Θεοδώρητος, «σαν καλαμιές στον θερισμό».

Η σφαγή της Θεσσαλονίκης θεωρείται από τους ιστορικούς το πιο αποτρόπαιο, εν ψυχρώ έγκλημα, ενός μονάρχη της αρχαιότητας. Πραγματική θηριωδία. Το πιο βδελυρό της ιστορίας. Ξεπέρασε σε αγριότητα και διαστροφή και τα πιο ειδεχθή εγκλήματα.

Ο Θεοδόσιος ενώ θα έπρεπε να κατατάσσεται στον εφιαλτικό πίνακα των πλέον κατάπτυστων αιμοβόρων μοναρχών, αναβιβάζεται από την Εκκλησία, χωρίς αιδώ, στο βάθρο του «αγίου» και «μέγα». Ο «άγιος» Αυγουστίνος τον αποκαλεί «τέλειο χριστιανό μονάρχη», ενώ ο Θεοδώρητος «Πανεύφημο βασιλέα και θεοφιλέστατο».

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ

Στις 13 Απριλίου 2003 ημέρα Κυριακή, στην Θεσσαλονίκη στις 12:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ιπποδρομίου, στα Ανάκτορα του Γαλερίου, θα γίνει συγκέντρωση όλων των Ελλήνων, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, που έπεσαν κάτω από το ξίφος του «Αγίου» Θεοδοσίου Α΄.

Θα αναγνωσθεί χαιρετισμός από εκπροσώπους Ελληνικών Συλλόγων και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Οργάνωση Ομάδα «ΕΛΛΗΝ»
Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης
e-mail: palladas1@hotmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: