ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων

Ο σκοπός αγιαζει τα μέσα

Posted by lykofron στο 03/07/2010

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι η υποτιθέμενη παραίτηση του Εφραίμ από τα διοικητικά καθήκοντα της Μονής Βατοπεδίου είναι σικέ. Ο παμπόνηρος Εφραίμ εδώ και χρόνια είχε φροντίσει να είναι πολύ χρήσιμος στον Πατριάρχη, συμβάλλοντας, οικονομικά, όπως λέγεται στις οικολογικές πρωτοβουλίες του Πατριάρχη. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι μέχρι τώρα ο Πατριάρχης είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του Εφραίμ, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις της Μονής. Ο Εφραίμ είχε μελετήσει προσεκτικά όλες τις κινήσεις του. Προσεταιρίστηκε την κοινότητα των Ιμβρίων Θεσσαλονίκης, η οποία έχει στενούς δεσμούς με τον επίσης Ίμβριο Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο ηγούμενος, προσήλθε «ταπεινά» στο Φανάρι, όπου δέχτηκε χωρίς αντίρηση την απόφαση του Πατριάρχη να παραιτηθεί από τα διοικητικά καθήκοντα της μονής, αφού στην ουσία, δια των πνευματικών του τέκνων, τον ουσιαστικό έλεγχο θα τον έχει εκείνος. Εξάλλου θα συνεχίσει να ασκεί τις πνευματικές του δραστηριότητες, αφού παραμένει ηγούμενος και οι μοναχοί έχουν δηλώσει υποταγή στον ηγούμενό τους.

 Πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται: Από πού ο Εφραίμ αντλεί τη δύναμη, ώστε να περιφρονεί ακόμη και τη Βουλή. Όπως λέγεται, είναι υψηλόβαθμο στέλεχος παγκόσμιας μυστικής οργάνωσης που, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούσε κατά καιρούς συναντήσεις στη μονή. Έτσι εξηγούνται οι συχνές επισκέψεις, ειδικά στη Μονή Βατοπεδίο, ισχυρών της οικονομίας και της πολιτικής από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

 ΠΗΓΗ http://www.kentri.gr  Ημερομηνία Δημοσίευσης: 2/12/08

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ: ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ….. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΡΚΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΕΦΡΑΙΜ-ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Η ΟΠΟΊΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΛΑ….

 ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ

 ΛΥΚΟΦΡΩΝ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: