ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων

Η υπέρτατη θρησκοληψία στην Ελλάδα

Posted by lykofron στο 18/08/2010

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ:  ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ;  Η ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ.

Η ΑΓΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

 Φωτογραφική αποτύπωση μιας τριτοκοσμικής κατάστασης.

      Ώρα 2 το μεσημέρι. Αναχώρηση από Αθήνα προς Επίδαυρο. Επηρεασμένοι από τα επιτεύγματα των αρχαίων κατοίκων τής περιοχής ξεκινήσαμε για μια ωραία (όπως νομίζαμε) ημερήσια εκδρομή. Θέλαμε να θαυμάσουμε το μικρό αρχαίο θέατρο τής Επιδαύρου, να περπατήσουμε στο μεγάλο θέατρο, να δούμε την πυραμίδα τού Λυγουριού, να κολυμπήσουμε στα όμορφα νερά τής Αργολίδας και να θαυμάσουμε την ομορφιά τού τοπίου της…

      Περάσαμε τον Ισθμό, αλλά καθώς το αυτοκίνητο άφηνε την εθνική και μείωνε την απόσταση μεταξύ ημών και τής όμορφης και πλούσιας σε αρχαίο κάλλος, Επιδαύρου, τα σχέδιά μας άλλαξαν. Η εικόνα, που βλέπαμε συνεχώς στο δρόμο μας δεν ήταν πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας, αλλά μιά τρισάθλια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας, πνιγμένης στη θεοκρατία.

       Σε όλη την Ελλάδα διάφοροι ευσεβείς πιστοί συνηθίζουν να κατασκευάζουν και να τοποθετούν στις άκρες τού δρόμου αυτοσχέδια ναϊδρια (είτε γιατί σε ατύχημα σκοτώθηκε προσφιλές τους πρόσωπο, είτε γιατί σε ατύχημα γλύτωσαν, οπότε το απέδωσαν σε θαύμα, είτε γιατί είναι απλά πιστοί). Στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου όμως, η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Κάθε λίγα μέτρα αριστερά και δεξιά τού δρόμου υπάρχουν πλείστες κακόγουστες εκκλησιοκατασκευές όλων των τύπων και των σχεδίων, από τις πολύ φθηνές (σιδερένιες) μέχρι μεγάλες και κτιστές. Εξ άλλου, ενώ για τεράστιας αρχαιολογικής αξίας χώρους (π.χ. πυραμίδα Λυγουριού), δεν υπάρχει καμμία ενημερωτική πινακίδα στο δρόμο, αντιθέτως υπάρχουν πλείστες πινακίδες, που ενημερώνουν τον ταξιδιώτη για την κάθε εκκλησία και μοναστήρι τής περιοχής.

      Τελικά σταματήσαμε κι αποφασίσαμε να γυρίσουμε από την αρχή τού δρόμου και να αποτυπώσουμε φωτογραφικά την κατάσταση. Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα τής τεσσάρων ωρών και τριάντα λεπτών (πάει το κολύμπι …) καταμέτρησης:

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1502

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: