ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ

Για την αφύπνιση και την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων

Τι έπραξε η ορθοδοξία το 1821

Posted by lykofron στο 11/09/2010

 ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.

     Για την «συμμετοχή»  της εκκλησίας στην επανάσταση του 21 πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, αν θέλουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και τον Ορθολογισμό.

          Εκτός του αφορισμού της επανάστασης από 20 πατριάρχες και επισκόπους, «παρεπιδημούντες» στην Κων/πολη, (τόσοι υπέγραψαν το αφοριστήριο και μάλιστα πάνω στην «αγία τράπεζα», υπάρχουν και οι διώξεις από την επίσημη εκκλησία εκείνων των λίγων κληρικών που σαν άτομα και όχι σαν κληρικοί πήραν τα όπλα, πχ. Παπαφλέσσας(χωρις μάλιστα καμιά αποκατάστασή τους), η προτροπή του πατριαρχείου προς τους κληρικούς να καταδίδουν τους επαναστάτες, η προτροπή του Κοσμά του Αιτωλού προς τους ραγιάδες να μαζέψουν όσα όπλα  είχαν και να τα παραδώσουν στην οθωμανική εξουσία, η προδοσία των Σουλιωτών από   μητροπολίτη. Πως  βρέθηκε η τόσο περιουσία που  έχει η εκκλησία αμέσως μετά την απελευθέρωση , αν η δράση της ήταν εθνική; Βλάκες στελέχωναν την Οθωμανική εξουσία;

    Με έκπληξη διαβάζουμε στο βιβλίο του κληρικού  Φιλόθεου Φάρου«Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ» (2003 εκδόσεις Αρμός), τα εξής «Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, τον οποίο αποφασίσαμε να αποκαλούμε εθναπόστολο, πιστός στη διδασκαλία του Χριστού, έλεγε: «Ένα πράγμα σας  συμβουλεύω Χριστιανοί μου: Αν θέλετε να μαζώξετε όλοι σας τα άρματα, να τα δώσετε εις τους ζαπιτάδες και να τους ειπήτε: Δεν είναι εδικά μας. Εμάς ο Χριστός μας τον σταυρό μας εχάρισεν να έχωμεν και όχι άρματα» σελ. 58, καθώς και το «..ή τους μητροπολίτες Άρτης, Γρεβενών και Ιωαννίνων την εποχή του Αλή Πασά, για τους οποίους αναφέρεται στην Ελληνική Νομαρχία ότι ήταν «οι πρώτοι προδόται του τυράννου, καθώς όλοι το γνωρίζουσι… Ο Άρτης ηπάτησεν και επρόδωσεν τους ήρωας Σουλιώτας». «..Ότι όλους αυτούς τους έκαναν επισκόπους τα αφεντικά τους, χρησιμοποιώντας τα πιο βρώμικα και τα πιο σατανικά μέσα και όχι το Άγιο Πνεύμα, δεν πιστεύω κανείς να το αμφισβητήση.» σελ. 162. Δεν τα γνωρίζουμε όμως, γιατί απλώς το σχολείο δεν διδάσκει στο μάθημα της  Ιστορίας, ότι  απαξιώνει την εικόνα των κληρικών και της εκκλησίας, αλλά και  ούτε τα τμήματα Ιστορίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν τα διδάσκουν, λόγω της μέχρι τώρα δεσπόζουσας θέσης της εκκλησίας που κατέχει στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας με την ταύτιση κράτους-εκκλησίας. 

       Ο  Π.Π. Γερμανός στα απομνημονεύματα του, λέξη δεν λέει για Λαύρα κλπ, ενώ αντίθετα λέει ότι πρέπει να συστήσουν μυστικό σύνδεσμο κληρικών για την αναστύλωση του κύρους της εκκλησίας που προκάλεσε η φιλοοθωμανική στάση της εκκλησίας. Επίσης  η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, βραβευμένη από Ακαδημία Αθηνών, τόμος ΙΒ΄σ.83 βεβαιώνει για το αντίθετο: «Η ιστορική αλήθεια απέχει πολύ από τον θρύλο. Ούτε στις 25 Μαρτίου αλλά και ούτε και στις 21 που έγινε η πρώτη πολεμική επιχείρηση βρισκόταν κανείς στην Αγία Λαύρα. …Σ’ εκείνον όμως που κατ’ εξοχήν κατεξοχήν οφείλεται ο θρύλος της Αγίας Λαύρας είναι ο Γάλλος Ιστορικός Πουκερβίλ, που έγραψε το 1824 την Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως. Εκεί περιγράφει με φανταστικές τελείως λεπτομέρειες τη δοξολογία που έγινε στην Αγία Λαύρα, τον λόγο που εκφώνησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, την ορκωμοσία των παλικαριών κλπ.. «». Υπάρχει και το βιβλίο του καλόγερου Παπουλάκου το 1827, δηλαδή μετά την επικράτηση της επανάστασης, που «αποδείκνυε» ότι η επανάσταση ήταν έργο του διαβόλου. Υπάρχει και σήμερα ανάλογη στάση κληρικών όπως του Βαρθολομαίου που στον ενθρονιστήριο λόγο του είπε ότι «το 21 κάποιοι ξεβράκωτοι  χάλασαν της καλές σχέσεις των δυο λαών». Υπάρχει πριν μερικά χρόνια σε «συνέδριο» θεολόγων δήλωση «καθηγητή θεολογικής σχολής του ΑΠΘ», ότι «η άλωση της πόλης δεν άρχισε το 1453, αλλά το 1821″ !!.  Ο μύθος του κρυφού σχολείου (ο Αλή Πασάς τα παιδιά του τα στέλνει σε ελληνικό σχολείο (…κρυφό ;), στον Πόντο το φροντιστήριο της Τραπεζούντας (πανεπιστήμιο της εποχής) υπάρχει από το 1650(…κρυφό ;),  αλλά και η γλώσσα της διπλωματίας των Οθωμανών που ήταν η ελληνική με διπλωμάτες τους Φαναριώτες,δεν διαψεύδουν να περί κρυφού σχολιού;.

        Και όλα αυτά μαζί βέβαια με πολλά άλλα γιατί σύμφωνα και με την «διαπίστωση» του «Χρυσόστομου»:  «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της Ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα» Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33

           Φίλοι, σχεδόν πάντα όμως «ενδέχεται και άλλως εχειν»

                                Οδυσσέας  Επικουρίδης

                                   Μαθηματικός

Advertisements

2 Σχόλια to “Τι έπραξε η ορθοδοξία το 1821”

 1. Υπήρχαν, υπήρχαν τα κρυφά σχολειά!!!! Σε πολλές περιοχές, κρυφά τα παιδιά σπούδαζαν τα Ελληνικά γράμματα, κρυφά μελετούσαν τα Μαθηματικά, τα Φυσικά, την Ιπποκρατική, κρυφά από μισάνθρωπους παπάδες και δεσποτάδες που κραύγαζαν ότι τα Ελληνόπουλα μόνον ψαλτήρι πρέπει να μελετάνε, φοβερίζοντας τα με τον θυμό του εκδικητή Ιεχωβά και με αφορισμούς που καταριόταν κάθε έναν που κατηγορούνταν «επί Ελληνισμώ»….

  Ήταν κάτι αμαρτωλοί γονείς που παρατούσαν την διδασκαλία των Εβραίων, αποτολμούσαν να ονομάζουν τα παιδιά τους με ονόματα Ελλήνων ηρώων και σοφών, φτάνοντας στην ακρότητα να αντικαθιστούν τα θεόπνευστα εβραϊκά κείμενα με μυσαρά κείμενα των τρισκατάρατων Ελλήνων Σοφών!!!! Κι αυτοί οι αμαρτωλοί γονείς, επειδή καταλάβαιναν το μέγεθος του εγκλήματος που διέπρατταν, γιαυτό κρυφά τα έπρατταν αυτά, παρασύροντας έτσι τα καημένα τα παιδιά τους μακριά από τους κόλπους του Αβραάμ και ρίχνοντας τα στην μιαρή αγκαλιά των Ελλήνων – ναι, ναι του Ηράκλειτου και του Παρμενίδη, του Δημόκριτου και του Πρωταγόρα, ακόμα και αυτού του τρισκατάρατου Επίκουρου!!!!

  ….κι ευτυχώς που υπήρχαν τέτοια κρυφά σχολεία και έτσι η φλόγα της Ελληνικής Σοφίας διασώθηκε σε κάποιους απόκρυφους βωμούς και όταν ωρίμασαν οι καιροί, το άσπιλο φάος μεταλαμπαδεύτηκε ξανά σε ολάκερη την οικουμένη, φέρνοντας την αυγή, διαλύοντας το βαθύ σκότος που επέβαλε στην κακόμοιρη ανθρωπότητα η ιουδαιοχριστιανική μάστιγα….

 2. ΜΙΣΩ….. (Σελ. 32)
  Μισώ όσους ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ,
  Την βία και τον θάνατο αυτοί διαιωνίζουν.
  Μισώ ‘όλα τα δόγματα και ΌΛΕΣ τις θρησκείες,
  Για ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ παράδεισους να γίνονται θυσίες.
  Οι ποιο μεγάλη πόλεμοι και με νεκρούς χιλιάδες,
  γινήκανε από πιστούς κ’ ΕΛΠΙΔΑΣ φουκαράδες.
  Ξύπνιοι τους φανατίζουνε την πίστη συντηρούνε,
  με δόξες και παράδεισους τα ζώα ξεγελούνε.
  Και με τις ευλογίες τους ή και με τους θεούς τους,
  χιλιάδες εις το στο διάβολο στέλνουν απ’ τους λαούς τους.
  Μα ποιο πολύ θανάσιμα μισώ τους ηλιθίους,
  που στο λαιμό τους παίρνουνε και ξύπνιους και αγίους.
  Κοντά σ’ αυτούς π’ είναι πολλοί πληρούν της γης τους τόπους,
  και φέρουν την καταστροφή σε λογικούς ανθρώπους.
  Αυτούς εκμεταλλεύονται κρότος και πολιτεία,
  για διαιωνίζεται ψεύτο δημοκρατία. (Με την τρομοκρατία).

  Το πέρασμά σας απ’ τη γη, όλεθρος και καταστροφή, (Σελ. 14)
  κ’ ας ήσασταν στην κορυφή, διαβόλου είχατε μορφή.

  ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΥΣΤΕΣ (Πατριάρχες δεσποτάδες πολιτικοί βασιλιάδες προφήτες κλπ.)
  Σεις που πέσατε ενδόξως για της γης την δυστυχία,
  και ο ερχομός σας ήταν στους ανθρώπους ατυχία.
  Σεις που ζήσατε στα πλούτη με τιμές και μεγαλεία,

  σεις που θλίψη πόνο μόνο φέρατε κ’ ανωμαλία.

  Σεις π’ από πλεονεξία για να ζείτε μες τα πλούτοι,

  επουλούσατε στον κόσμο την χλιδή για μπαλαμούτι.

  Βία τρόμος και νοθεία είναι τα γνωρίσματα σας,

  υποσχέσεις ψέμα λόγια τα επιχειρήματα σας

  Ησαστάνε ανθρωπάκια μ’ ελαττώματα και λόξα,

  και από τους ηλιθίους εμαζεύατε την δόξα.

  Ης τα πτώματα επάνω των φτωχών σας ηλιθίων,

  στήνατε την βασιλεία την δική σας και των θείων.

  Και εν ονόματι του νόμου και μια ένδοξη πατρίδα,

  πόσους στείλατε στον Άδη για μια ψεύτικη ελπίδα.

  Και εσάς που σας τίμησαν και προσκύνησαν χιλιάδες,

  τα σκουλήκια μες τον τάφο κάνετε τα τεμενάδες.

  Άντε λοιπόν στο διάβολο πάτε μα την ευχή μας,

  και πάρτε την κατάρα μας με όλη την ψυχή μας.

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  http://www.tzinis.blogspot.com/ http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: